Teckensnittsstorlekar

I den hÀr dialogrutan definierar du teckenstorlekarna i formeln. Du vÀljer en basstorlek och alla element i formeln anpassas dÀrefter proportionellt till basstorleken.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Menyn Format - Teckenstorlekar...

Font Size Dialog

Basstorlek

All elements of a formula are proportionally scaled to the base size. To change the base size, select or type in the desired point (pt) size. You can also use other units of measure or other metrics, which are then automatically converted to points.

Symbolen Tips

Om du vill Àndra standardstorleken (12 pt) som anvÀnds i LibreOffice Math permanent, mÄste du först stÀlla in storleken (till exempel 11 pt) och sedan klicka pÄ knappen Standard.

Relativa storlekar

I det hÀr omrÄdet vÀljer Du de relativa storlekarna i förhÄllande till basstorleken.

Text

Ange textstorleken för en formel i förhÄllande till basstorleken.

Index

Ange den relativa storleken för index i en formel i proportion till basstorleken.

Funktioner

Ange den relativa storleken för namn och andra funktionselement i en formel i proportion till basstorleken.

Operatorer

Ange den relativa storleken för matematiska operatorer i en formel i proportion till basstorleken.

GrÀnser

Ange den relativa storleken för grÀnser i en formel i proportion till basstorleken.

Standard

Klicka pÄ den hÀr knappen om du vill spara Àndringarna som standardinstÀllningar för alla nya formler. Innan Àndringarna sparas visas ett sÀkerhetsmeddelande.

Save Default Dialog