Teckensnitt

BestÀmmer vilka teckensnitt som kan anvÀndas för formelelement.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Menyn Format - Teckensnitt...


Font Type Dialog

Formelteckensnitt

Du kan ange teckensnitt för de variabler, funktioner, nummer och den infogade text som utgör elementen i formeln.

Listrutorna i dialogrutan Teckensnitt innehÄller ett standardteckensnitt för alla element. Du byter till ett annat teckensnitt genom att klicka pÄ Modifiera och sedan markera elementtypen. En ny dialogruta visas. Markera ett teckensnitt och andra attribut och klicka sedan pÄ OK. Du anger att Àndringarna ska vara standardteckensnitt genom att klicka pÄ knappen Standard.

Symbolen Info

Om du vill markera enskilda textsegment med ett annat teckensnitt Àn det som anvÀnds för resten av texten, skriver du kommandot Teckensnitt i Kommando-fönstret.


Variabler

Du kan vÀlja teckensnitt för variablerna i formeln. Ett exempel, i formeln x=SIN(y) Àr x och y variabler och de kommer att visas med det teckensnitt som du angett.

Funktioner

VÀlja teckensnitt för funktionernas namn och egenskaper. Funktionerna i formeln x=SIN(y) Àr =SIN( ), t.ex.

Tal

Du kan vÀlja teckensnitt för siffrorna i formeln.

Text

HÀr bestÀmmer du teckensnitt för texten i formeln.

AnvÀndarteckensnitt

I det hĂ€r omrĂ„det definierar Du tre teckensnitt med vilka Du kan formatera andra textdelar i formeln. TillgĂ€ngliga alternativ Ă€r de tre basteckensnitten Serif, Sans och Fixed. Till varje basteckensnitt som installerats som standard kan Du lĂ€gga till ytterligare ett valfritt. Du kan vĂ€lja vilket teckensnitt som helst, förutsatt att det har installerats i systemet. Om Du vill utöka urvalet i listrutorna, anvĂ€nder Du kommandoknappen Ändra.

Dessa anvÀndarteckensnitt anvÀnds om Du anger ett annat teckensnitt i kommandofönstret med kommandot FONT. Du kan testa detta genom att kopiera följande text till kommandofönstret:

Serif

Du kan ange vilket teckensnitt som ska anvÀndas för formatet font serif. Seriffer Àr smÄ "hjÀlplinjer" som du kan se, till exempel lÀngst ned pÄ ett versalt A nÀr serifteckensnittet Times anvÀnds. Seriffer Àr anvÀndbara eftersom de underlÀttar för lÀsarens ögon och gör att han eller hon kan lÀsa snabbare.

Sans

Du kan ange vilket teckensnitt som ska anvÀndas för teckensnittsformateringen sans.

Fixed

Du kan ange vilket teckensnitt som ska anvÀndas för teckensnittsformateringen fixed.

Modifiera

Klicka pÄ ett av alternativen i den hÀr popupmenyn om du vill öppna dialogrutan Teckensnitt dÀr du kan ange teckensnitt och attribut för respektive formel och för anvÀndarteckensnitt.

Standard

Klicka pÄ den hÀr knappen om du vill spara Àndringarna som standardinstÀllning för alla nya formler. NÀr du har bekrÀftat Àndringarna klickar du pÄ Ja.

Save Default Dialog