Verktygsraden Alternativ

Om du vill visa Alternativraden vĂ€ljer du Visa – Ikonrader – Alternativ.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

VĂ€lj Visa - Verktygsrader - Alternativ

RotationslÀge efter klick pÄ objekt

Ändrar funktionen för musklickningar sĂ„ att rotationshandtag visas nĂ€r du klickar pĂ„ ett objekt och sedan klickar pĂ„ det en gĂ„ng till. Om du vill rotera objektet drar du ett handtag i den riktning som du vill rotera objektet i.

Symbol

RotationslÀge efter klick pÄ objekt

Visa raster

Specifies whether to display the grid.

Symbol

Visa raster

Visa stödlinjer

Visar eller döljer stödlinjer som hjÀlper dig att placera objekt pÄ sidan. Du tar bort en stödlinje genom att dra bort den frÄn sidan.

Symbol

Visa stödlinjer

HjÀlplinjer vid förflyttning

Specifies whether to display guides when moving an object.

Icon

HjÀlplinjer vid förflyttning

FĂ€st mot raster

Anger om ramar, teckningselement och kontroller bara ska flyttas mellan rasterpunkter. Om du bara vill Àndra stödrastrets status för den aktuella ÄtgÀrden drar du ett objekt medan du hÄller ned .

Symbol

AnvÀnda stödraster

FÀst mot stödlinjer

FÀster kanterna pÄ ett objekt som du drar till nÀrmaste stödlinje nÀr du slÀpper upp musknappen.

Symbol

FÀst mot stödlinjer

FĂ€st mot sidmarginaler

Anger om konturen för grafiska objekt ska justeras mot nÀrmaste sidmarginal.

Symbol

FĂ€st mot sidmarginaler

FĂ€st mot objektram

Anger om konturen för ett grafiskt objekt ska justeras mot inramningen för nÀrmaste grafiska objekt.

Symbol

FĂ€st mot objektram

FĂ€st mot objektpunkter

Anger om konturen för ett grafiskt objekt ska justeras mot punkterna för nÀrmaste grafiska objekt.

Symbol

FĂ€st mot objektpunkter

TillÄt snabbredigering

Anger om omedelbar vÀxling till textredigeringslÀge ska ske nÀr ett textobjekt klickas.

Symbol

TillÄt snabbredigering

Bara textomrÄde kan markeras

Specifies whether to select a text frame by clicking the text.

Symbol

Bara textomrÄde kan markeras

Dubbelklicka för att lÀgga till text

Ändrar funktionen för musklickning sĂ„ att du kan dubbelklicka pĂ„ ett objekt för att lĂ€gga till eller redigera text i det.

Symbol

Dubbelklicka för att lÀgga till text

Ändra objekt med attribut

Om den hÀr ikonen pÄ verktygsradenAlternativ Àr aktiverad, visas objekten med tillhörande attribute, men med 50 % transparens nÀr du ritar dem. Om ikonen inte Àr aktiverad visas endast en kontur nÀr du ritar, och objektet visas med alla attribut nÀr du slÀpper musknappen.

Ikon

Ändra objekt med attribut

LĂ€mna alla grupperingar

LÀmnar alla grupper och ÄtergÄr till normalvy.

Symbol

LĂ€mna alla grupperingar