Konvertera texttecken till ritobjekt

Du kan konvertera texttecken till kurvor. Du kan sedan redigera och Àndra storlek pÄ kurvorna, precis som vilket annat ritobjekt som helst. NÀr du har konverterat texten till ritobjekt kan du inte lÀngre Àndra textens innehÄll.

SÄ hÀr konverterar du text till ritobjekt:

1. Markera den text som du vill konvertera och gör nÄgot av följande:

I LibreOffice Draw vĂ€ljer du Ändra - Omvandla - Till kurva.

I LibreOffice Impress högerklickar du pÄ inramningen till textobjektet och vÀljer Omvandla - Till kurva.

2. Om texten bestÄr av fler Àn ett tecken blir den konverterade texten ett grupperat objekt. Dubbelklicka pÄ gruppen om du vill redigera enskilda objekt. Tryck pÄ Esc nÀr du Àr fÀrdig.

3. Klicka pÄ ikonen Punkter pÄ verktygsraden Ritobjekt. Klicka pÄ objektet. Alla Bézierpunkter pÄ objektet visas. PÄ verktygsraden Redigera punkter finns olika typer av ikoner som du anvÀnder nÀr du redigerar, infogar och tar bort punkter.