Skapa en anpassad presentation

Du kan skapa anpassade bildskÀrmspresentationer, som Àr utformade speciellt för din publik, med sidorna i den aktuella presentationen.

SÄ hÀr skapar du en anpassad presentation:

1. VĂ€lj Presentation - Anpassad presentation.

2. Klicka pÄ Ny och ange ett namn pÄ presentationen i rutan Namn.

3. Markera de sidor som ska ingÄ i presentationen under Presentationens sidor och klicka pÄ >>-knappen. Du kan markera flera sidor i följd genom att hÄlla ned Skift, eller flera enstaka sidor genom att hÄlla ned Ctrl.

Du kan Àndra ordningen pÄ sidorna i presentationen genom att dra och slÀppa sidorna under Anpassad presentation.

SÄ hÀr startar du en anpassad presentation:

1. VĂ€lj Presentation - Anpassad presentation.

2. Markera den presentation som du ska starta i listan.

3. Klicka pÄ Starta.

Symbolen Tips

Om du vill att den markerade presentationen ska starta nÀr du klickar pÄ ikonen Starta frÄn första bilden pÄ verktygsraden Presentation, eller nÀr du trycker pÄ F5, markerar du AnvÀnd anpassad presentation.

Alternativ för att visa en bildskÀrmspresentation

Om du alltid vill börja presentationen frÄn den aktuella sidan:

1. Choose - LibreOffice Impress - General.

2. I omrÄdet Starta presentation markerar du rutan Alltid med aktuell sida.

Varningssymbol

Du ska inte markera det hÀr alternativet om vill köra en anpassad presentation.

SÄ hÀr döljer du en sida:

För att dölja den aktuella bilden sÄ klickar du pÄ knappen "Dölj bild".

1. VÀlj Visa - Bildsortering och markera den eller de bilder som du vill dölja.

2. VÀlj BildskÀrmspresentation - Visa diabild.

Sidan kommer inte att tas bort frÄn dokumentet.

SÄ hÀr visar du en dold sida:

1. VĂ€lj Visa - Bildsortering och markera den eller de dolda bilder som du vill visa.

2. VÀlj BildskÀrmspresentation - Visa diabild.