Text

Verktygsraden Text innehÄller olika ikoner som du kan anvÀnda för att infoga olika typer av textrutor.

Text

Ritar en textruta dÀr du klickar eller drar i det aktuella dokumentet. Klicka var som helst i dokumentet och skriv eller klistra in texten.

Symbol

Text

Anpassa text till ram

Ritar en textruta dÀr du klickar eller drar i det aktuella dokumentet. Den text du infogar storleksanpassas automatiskt sÄ att den passar i textrutan. Klicka var som helst i dokumentet och skriv eller klistra in texten.

Symbol

Anpassa text till ram

Förklaringar

Ritar en linje som slutar i en rektangulĂ€r förklaring, frĂ„n vilken du kan dra i det aktuella dokumentet. Textriktningen Ă€r horisontell. Ändra förklaringens storlek genom att dra i dess handtag. Du kan Ă€ndra en rektangulĂ€r förklaring till en rundad förklaring genom att dra det största hörnhandtaget nĂ€r pekaren Ă€ndras till en hand. Du kan lĂ€gga till text genom att klicka i förklaringens kant och sedan skriva eller klistra in texten.

Symbol

Förklaringar

Stöd för asiatiska sprÄk

These commands can only be accessed after you enable support for Asian languages in - Language Settings - Languages.

Vertikal förklaring

Ikon

Ritar en linje som slutar i en rektangulÀr förklaring med vertikal textriktning frÄn den plats dÀr du drar i det aktuella dokumentet. Du kan förstora och förminska förklaringen genom att dra i handtaget. Om du vill lÀgga till text, klickar du pÄ förklaringens kant och skriver sedan eller klistrar in texten. Du kan Àndra en rektangulÀr förklaring till en rundad förklaring genom att dra det största hörnhandtaget nÀr pekaren Àndras till en hand. Endast tillgÀngligt om stöd för asiatiska sprÄk Àr aktivt.

Vertikal text

Ikon

Ritar ett textfÀlt med vertikal textriktning dÀr du klickar eller drar i det aktuella dokumentet. Klicka var som helst i dokumentet och skriv eller klistra in texten. Du kan ocksÄ flytta markören till den plats dÀr du vill lÀgga till text, dra ett textfÀlt och sedan skriva eller klistra in texten. Endast tillgÀngligt om stöd för asiatiska sprÄk Àr aktivt.

Anpassa vertikal text till ram

Ritar en textram med vertikal textriktning dÀr du klickar eller drar i det aktuella dokumentet. Den text du infogar storleksanpassas automatiskt sÄ att den passar i rutan. (Du aktiverar den hÀr ikonen genom att aktivera stöd för asiatiska sprÄk). Klicka var som helst i dokumentet och skriv eller klistra in texten. Du kan ocksÄ flytta markören till den plats dÀr du vill lÀgga till texten, dra en textruta och sedan skriva eller klistra in texten.

Symbol

Anpassa vertikal text till ram