Komplex textlayout

Definierar alternativen för dokument med komplex textlayout.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose - Language Settings - Languages - Complex Text Layout.

SprÄk som anvÀnder komplex textlayout

Sekvenskontroll

I sprÄk som t.ex. thailÀndska finns det regler som anger att vissa tecken inte fÄr förekomma intill varandra. OM SIC (Sequence Input Checking) Àr aktiverad tillÀmpas de hÀr reglerna i LibreOffice.

AnvÀnda sekvenskontroll

Aktiverar sekvensinmatningskontroll för sprÄk som exempelvis thailÀndska.

BegrÀnsad

Förebygger utskrift och anvÀndning av förbjudna teckenkombinationer.

Markörkontroll

Markera vilken typ av textmarkörrörelse och textmarkering för blandad text (textriktingen höger till vÀnster blandad med vÀnster till höger) som du vill anvÀnda.

Logisk

Om du trycker pÄ höger piltangent flyttas textmarkören mot slutet av den aktuella texten. Om du trycker pÄ vÀnster piltangent flyttas textmarkören mot början av den aktuella texten.

Visuell

Om du trycker pÄ höger piltangent flyttas textmarkören Ät höger. Om du trycker pÄ vÀnster piltangent flyttas textmarkören Ät vÀnster.

AllmÀnna alternativ

Siffror (bara i text)

Markerar siffertypen som anvÀnds i text, text i objekt, fÀlt och kontroller, i alla LibreOffice-moduler. Endast cellinnehÄll i LibreOffice Calc Àr opÄverkat.

Den hÀr instÀllningen sparas inte i dokumentet utan i LibreOffice-konfigurationen.