HTML-kompatibilitet

Anger instÀllningar för HTML-sidor.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose - Load/Save - HTML Compatibility.

Teckenstorlekar

AnvÀnd rotationsknapparna Storlek 1 till Storlek 7 för att bestÀmma teckenstorlekarna för HTML-koderna <font size=1> till <font size=7>.

Import

BestÀmmer instÀllningarna för import av HTML dokument.

AnvÀnd sprÄkvarianten 'Engelska (USA)' för tal

NÀr du importerar tal frÄn en HTML-sida varierar decimaltecknet och tusentalsavgrÀnsarna beroende pÄ vilken sprÄkvariant som anvÀnds för HTML-sidan. Urklipp innehÄller emellertid ingen information om sprÄkvarianten. Om t.ex. tecknen "1.000" kopieras frÄn en tysk webbsida betyder de troligtvis "ett tusen" eftersom punkt Àr tusentalsavgrÀnsare i en tysk sprÄkvariant. Om de kopieras frÄn en engelsk webbsida stÄr samma tecken för siffran 1 som i "ett punkt noll noll noll" (sv. ett komma noll noll noll).

Om alternativet inte Ă€r markerat tolkas tal enligt instĂ€llningen under SprĂ„kinstĂ€llningar – SprĂ„k för – SprĂ„kvariant i dialogrutan Alternativ. Om alternativet Ă€r markerat tolkas tal enligt sprĂ„kvarianten Engelska (USA).

Importera okÀnda HTML-taggar som fÀlt

Markera den hÀr kryssrutan om du vill att taggar som LibreOffice inte kÀnner igen ska importeras som fÀlt. Om det gÀller en inledande tagg skapas ett HTML_ON-fÀlt med samma vÀrde som taggnamnet. Om det gÀller en avslutande tagg skapas en HTML_OFF. De hÀr fÀlten konverteras till taggar i HTML-exporten.

Ignorera teckensnittsinstÀllningar

Markera den hÀr kryssrutan om du vill att alla teckensnittsinstÀllningar ska ignoreras vid import. De teckensnitt som definierats i sidformatmallen för HTML blir de som anvÀnds.

LibreOffice Basic

Markera den hÀr kryssrutan för att inkludera LibreOffice Basic-instruktionerna nÀr du exporterar till HTML-format.

Du mÄste aktivera det hÀr alternativet innan du skapar ett LibreOffice Basic-skript, annars infogas det inte. LibreOffice Basic-skript mÄste stÄ i HTML dokumentets huvud. NÀr du har skapat makrot i LibreOffice Basic IDE visas det i kÀlltexten i HTML dokumentets huvud:

Visa varning

Om det hÀr fÀltet Àr markerat visas en varning om att alla LibreOffice Basic-makron gÄr förlorade nÀr du exporterar till HTML-dokument.

Utskriftslayout

If you mark this field, the print layout of the current document (for example, table of contents with justified page numbers and dot leaders) is exported as well. It can be read by LibreOffice, Mozilla Firefox, and MS Internet Explorer.

Symbolen Info

HTML-filtret stödjer CSS2 (Cascading Style Sheets Level 2) för utskrift av dokument. Dessa funktioner Àr bara tillgÀngliga om export av utskriftslayout aktiveras.

Copy local images to Internet

Markera den hÀr kryssrutan om du vill överföra inbÀddade bilder automatiskt till Internet-servern nÀr du överför via FTP. AnvÀnd dialogrutan Spara som för att spara dokumentet och ange en fullstÀndig FTP-URL som filnamn pÄ Internet.

TeckenuppsÀttning

Ange teckenuppsÀttning för exporten.

Varningssymbol

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.