Teckensnitt

ErsÀtter ett teckensnitt med det teckensnitt du anger. ErsÀttningen ersÀtter bara ett teckensnitt vid visning pÄ skÀrmen eller utskrift. Det pÄverkar inte de teckensnittsinstÀllningar som Àr sparade i dokumentet.

Om du vill kan du ÄsidosÀtta den standardersÀttning av teckensnitt som operativsystemet anvÀnder nÀr ett teckensnitt som inte Àr tillgÀngligt pÄtrÀffas i ett dokument.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose - LibreOffice - Fonts.

Symbolen Info

ErsÀttningar av teckensnitt pÄverkar ocksÄ visningen av teckensnitt i anvÀndargrÀnssnittet i LibreOffice.

Varningssymbol

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.

AnvÀnd ersÀttningstabell

Aktiverar den ersÀttning av teckensnitt som du definierat.

ErsÀttningstabell

Visar det ursprungliga teckensnittet och det teckensnitt som kommer att ersÀtta det. Om du vÀljer Alltid kommer teckensnittet att ersÀttas, Àven om det ursprungliga teckensnittet finns i systemet. Om du bara vill ersÀtta teckensnittet pÄ skÀrmen (men aldrig för utskrift) vÀljer du BildskÀrm.

Kryssruta alltid

Kryssruta pÄ skÀrmen

ErsÀttningsÄtgÀrd

markerad

tom

ErsÀtt teckensnitt pÄ skÀrmen och vid utskrift, oavsett om teckensnittet Àr installerat eller ej.

markerad

markerad

ErsÀtt teckensnitt endast pÄ skÀrmen, oavsett om teckensnittet Àr installerat eller ej.

tom

markerad

ErsÀtt endast teckensnitt pÄ skÀrmen, men bara om teckensnittet inte Àr tillgÀngligt.

tom

tom

ErsÀtt teckensnitt pÄ skÀrmen och vid utskrift, men endast om teckensnittet inte Àr tillgÀngligt.

Teckensnitt

Skriv in eller vÀlj namnet pÄ det teckensnitt som ska ersÀttas.

ErsÀtt med

Skriv in eller vÀlj namnet pÄ ersÀttningsteckensnittet.

Överta

AnvÀnder instÀllningarna för ersÀttning av teckensnitt.

Symbol

Överta

Radera

Tar bort instÀllningarna för ersÀttning av teckensnitt.

Symbol

Radera

TeckensnittsinstÀllningar för HTML- och Basic-kÀlltexter

VÀlj teckensnitt och teckenstorlek för visning av kÀllkod i HTML och Basic.

Teckensnitt

VÀlj teckensnitt för visning av kÀllkod i HTML och Basic. VÀlj Automatiskt om du vill identifiera ett lÀmpligt teckensnitt automatiskt.

Bara teckensnitt som inte Àr proportionella

Markera det hÀr alternativet om du bara vill visa teckensnitt som inte Àr proportionella i listrutan Teckensnitt.

Storlek

VÀlj en teckenstorlek för visning av kÀllkod i HTML och Basic.