Skriva ut i svartvitt

Skriva ut text och grafik i svartvitt

1. VĂ€lj Arkiv – Skriv ut. Fliken AllmĂ€nt i dialogrutan öppnas.

2. Klicka pÄ Egenskaper. Egenskapsdialogrutan för din skrivare öppnas.

3. VÀlj alternativet för att skriva ut i svartvitt. Mer information finns i skrivarens anvÀndarhandbok.

4. BekrÀfta dialogrutan Egenskaper och klicka pÄ Skriv ut.

Det aktuella dokumentet skrivs ut i svartvitt.

Skriva ut i svartvitt i LibreOffice Impress och LibreOffice Draw

1. VĂ€lj Verktyg – Alternativ – LibreOffice Impress eller Verktyg – Alternativ – LibreOffice Draw, beroende pĂ„ sammanhanget.

2. Klicka pÄ Skriv ut.

3. I omrÄdet Utmatningskvalitet vÀljer du ett av alternativen GrÄskalor eller Svartvitt och klickar pÄ OK.

NĂ€r nĂ„got av de hĂ€r alternativen Ă€r markerat skrivs alla presentationer eller ritobjekt ut utan fĂ€rg. Om du bara vill att den aktuella utskriften ska göras i svart markerar du alternativet i Arkiv – Skriv ut – LibreOffice Draw/Impress.

GrÄskala konverterar alla fÀrger till högst 256 gradienter frÄn svart till vitt. All text skrivs ut i svart. De bakgrunder som anges med Format - Sida - Bakgrund skrivs inte ut.

Svartvitt konverterar alla fÀrger till de tvÄ vÀrdena svart och vitt. Alla inramningar runt objekten skrivs ut i svart. All text skrivs ut i svart. De bakgrunder som anges med Format - Sida - Bakgrund skrivs inte ut.

Bara skriva ut text i svartvitt

I LibreOffice Writer kan du vÀlja att skriva ut fÀrgformaterad text i svartvitt. Du kan vÀlja det hÀr alternativet för alla senare textdokument som ska skrivas ut, eller endast för den aktuella utskriften.

Skriva ut alla textdokument med svartvit text

1. VĂ€lj Verktyg – Alternativ – LibreOffice Writer eller Verktyg – Alternativ – LibreOffice Writer/Web.

2. Klicka pÄ Skriv ut.

3. Markera Svart utskrift under InnehÄll och klicka pÄ OK.

Alla text- och HTML dokument skris ut med svart text.

Skriva ut det aktuella textdokumentet med svartvit text

1. VĂ€lj Arkiv – Skriv ut. Klicka sedan pĂ„ fliken LibreOffice Writer.

2. VÀlj Skriv ut text i svart och klicka pÄ Skriv ut.

Dialogrutan Skriv ut

Dialogrutan Verktyg - Alternativ