Kopiera formatering med HĂ€mta format

Du kan anvÀnda verktyget Formatera Paintbrush om du vill kopiera formatering frÄn en textmarkering eller ett objekt till en annan textmarkering eller ett annat objekt.

Symbolen Info

I Calc kan verktyget Formatera Paintbrush bara anvÀndas i cellformatering.

1. VĂ€lj texten eller objektet vars formatering som du vill kopiera.

1. Klicka pÄ ikonen Format Paintbrush pÄ standardraden.

Markören Àndras till en fÀrgburk.

Symbolen Tips

Om du vill tillÀmpa formateringen i mer Àn en markering dubbelklickar du pÄ ikonen Formatera Paintbrush Ikon. NÀr du har tillÀmpat all formatering klickar du pÄ ikonen igen.

2. Markera eller klicka pÄ texten eller objektet som du vill anvÀnda formateringen pÄ.

Symbolen Tips

Som standard kopieras endast teckenformat, för att inkludera styckeformat trycker du samtidigt som du klickar. För att endast kopiera styckeformat trycker du +Shift samtidigt som du klickar.

Styckeformat Àr format som appliceras pÄ ett helt stycke. Teckenformat Àr format som anges för den del av ett stycke. Ifall du till exempel anger fet text för ett helt stycke sÄ Àr detta ett styckeformat. Om du tar bort det feta formatet för ett ord i stycket sÄ har styckeformatet fortfarande fet text men det ord dÀr du tog bort det feta formatet har ett teckenformat.

I tabellen nedan beskrivs vilka formateringsattribut som kan kopieras med HĂ€mta format:

Typ av markering

Kommentarer

Inget markerat, men markören finns inuti ett textstycke

Kopierar formateringen för det aktuella stycket och teckenformateringen för nÀsta tecken i textriktningen.

Text Àr markerad

Kopierar formateringen för det sista markerade tecknet och för stycket som innehÄller tecknet.

Ram Àr markerad

Copies the frame attributes that are defined in Format - Frame and Object - Properties dialog. The contents, size, position, linking, hyperlinks, and macros in the frame are not copied.

Objekt Àr markerat

Kopierar objektformateringen som definieras i dialogrutan Format – Grafik eller Format – Ritobjekt. InnehĂ„ll, storlek, position, hyperlĂ€nkar och makron i objektet kopieras inte.

FormulÀrkontroll Àr markerad

Stöds inte

Ritobjekt Àr markerat

Kopierar alla formateringsattribut. I Impress och Draw kopieras ocksÄ objektets textinnehÄll.

Text i Calc-celler markeras

Stöds inte

Writer-tabell eller -celler Àr markerade

Kopierar formateringen som anges pĂ„ flikarna Tabell, Textflöde, Inramning och Bakgrund i dialogrutan Format – Tabell. Även stycke- och teckenformatering kopieras.

Calc-tabell eller -celler Àr markerade

Kopierar formateringen som anges i dialogrutan Format – Celler samt formateringen av cellinnehĂ„llet