Om konvertering av Microsoft Office dokument

I LibreOffice kan du öppna Microsoft Office 97/2000/XP dokument automatiskt. Vissa layoutfunktioner och formateringsattribut i mera komplicerade Microsoft Office dokument hanteras annorlunda i LibreOffice eller stöds inte. Detta gör att konverterade filer krÀver ett visst mÄtt av manuell omformatering. Hur mycket omformatering som kan förvÀntas beror pÄ hur komplicerad strukturen och formateringen av kÀlldokumentet Àr. I LibreOffice kan du inte köra Visual Basic-skript, men du kan ladda och analysera dem.

Symbolen Info

De senaste versionerna av LibreOffice kan lĂ€sa in och spara dokumentformaten Microsoft Office XML av filtyperna docx, xlsx och pptx. Med samma versioner kan du Ă€ven köra vissa Excel Visual Basic-skript om du aktiverar den hĂ€r funktionen under – LĂ€s in/spara – VBA-egenskaper.

Följande lista ger en allmÀn översikt över Microsoft Office-funktioner som kan orsaka konverteringssvÄrigheter. Möjligheterna att arbeta med innehÄllet i det konverterade dokumentet pÄverkas inte.

Microsoft Word

1. Figurer

2. Ombearbetningsmarkeringar

3. OLE-objekt

4. Vissa kontroller och formulÀrfÀlt för Microsoft Office

5. Förteckningar (index)

6. Tabeller, ramar och formatering av flera kolumner

7. HyperlÀnkar och bokmÀrken

8. Microsoft WordArt-grafik

9. Animerade tecken / animerad text

Microsoft PowerPoint

1. Figurer

2. Tabb-, rad- och styckeavstÄnd

3. Bakgrundsgrafik

4. Grupperade objekt

5. Vissa multimediaeffekter

Microsoft Excel

1. Figurer

2. OLE-objekt

3. Vissa kontroller och formulÀrfÀlt för Microsoft Office

4. Pivottabeller

5. Nya diagramtyper

6. Villkorlig formatering

7. Vissa funktioner/formler (se nedan)

Ett exempel pÄ skillnader mellan Calc och Excel Àr hanteringen av booleska vÀrden. Ange TRUE för cellerna A1 och A2.

Symbolen Info

For a detailed overview about converting documents to and from Microsoft Office format, see the Migration Guide.

Öppna Microsoft Office dokument som skyddas med lösenord

LibreOffice kan öppna följande typer av Microsoft Office-dokument som skyddas med lösenord.

Microsoft Office-format

Krypteringsmetod som stöds

Word 6.0, Word 95

Svag XOR-kryptering

Word 97, Word 2000, Word XP, Word 2003

Office 97/2000-kompatibel kryptering

Word XP, Word 2003

Svag XOR-kryptering frÄn Àldre Word-versioner

Excel 2.1, Excel 3.0, Excel 4.0, Excel 5.0, Excel 95

Svag XOR-kryptering

Excel 97, Excel 2000, Excel XP, Excel 2003

Office 97/2000-kompatibel kryptering

Excel XP, Excel 2003

Svag XOR-kryptering frÄn Àldre Excel-versioner

Microsoft Office-filer som har krypterats med AES128 kan öppnas. Andra krypteringsmetoder stöds ej.