Rita linje i text

Du kan ta med linjer i texten med vinklar, bredder, fÀrger och andra attribut.

Om du ska definiera linjeattribut och riktning anvÀnder du ritobjektet Linje sÄ hÀr:

Ikon

Ikon

1.

Klicka pÄ ikonen Visa ritfunktioner pÄ standardverktygsraden för att öppna verktygsraden Rita och klicka pÄ ikonen Linje. Muspekaren Àndras till ett hÄrkors med en linje bredvid.

2.

Klicka i dokumentet dÀr linjen ska börja. HÄll ned musknappen och dra till den punkt dÀr linjen ska sluta. Om du hÄller ned Skift-tangenten kan du endast rita lodrÀta, vÄgrÀta eller diagonala linjer.

Ikon

3.

SlÀpp upp musknappen nÀr linjen har rÀtt riktning och lÀngd. Du kan sedan rita fler linjer. Avsluta funktionen genom att trycka pÄ Esc eller genom att klicka pÄ ikonen VÀlj pÄ verktygsraden Rita.

4.

NÀr du har klickat pÄ ikonen VÀlj kan du markera alla linjer samtidigt genom att klicka pÄ respektive linje samtidigt som du hÄller ned Skift. PÄ det hÀr sÀttet kan du tilldela samma fÀrg, bredd och andra attribut till alla linjer.

1. Create a horizontal line by applying the preset Paragraph Style Horizontal Line. Click into an empty paragraph, and double-click the Horizontal Line Style in the Styles window. If the entry for horizontal lines is not visible in the list of Paragraph Styles, select "All Styles" in the lower listbox.

2. Du kan rita en linje ovanför, bredvid eller under ett stycke genom att vÀlja Format - Stycke -Inramning.

Automatiska rader

1. Om du börjar en ny rad genom att skriva nÄgra bindestreck eller understrykningar och trycker pÄ Retur, tas tecknen bort och föregÄende stycke fÄr en linje som undre inramning.

Att skapa en tomrad, skriv tre eller flera bindestreck (-), eller understreck (_), och sedan tryck Enter. Att skapa en dubbeltomrad, skriv tre eller flera likhetstecken (=), stjÀrnor (*), tilde (~) eller fyrkanter (#) och sedan tryck Enter.

2. Om du vill ta bort en automatiskt ritad inramning vÀljer du Format - Stycke - Inramning och vÀljer ingen inramning.

3. Om du vill Ă„ngra en inramning som bytts ut automatiskt en gĂ„ng, vĂ€ljer du Redigera - Ångra.

4. Om du vill inaktivera automatiska inramningar vÀljer du Verktyg - Alternativ för autokorrigering - Alternativ och avmarkerar AnvÀnd inramning.

Varningssymbol

De linjer och övriga ritobjekt som du infogar i text Àr inte definierade i HTML och kan dÀrför inte exporteras direkt till HTML-format. I stÀllet exporteras objekten som grafik.

Symbolen Tips

NÀr du anger linjebredd kan du Àven lÀgga till mÄttenhet. Bredden noll ger en hÄrfin linje (en pixel bred) för utdatamediet.

Format - Stycke - Inramning

AnvÀnda linjestilar med hjÀlp av verktygsraden