Redigera grafiska objekt

VÀlj Visa - Verktygsrader - Teckning nÀr du vill öppna verktygsraden Teckning, om den inte redan Àr öppen.

Ritobjekt kan du redigera och Àndra senare. Ritobjekt som skapas pÄ det hÀr sÀttet Àr vektorgrafik som du kan skala fritt utan att det pÄverkar kvaliteten.

Om du vill skapa en rektangel klickar du pÄ rektangelikonen och flyttar markören till den plats i dokumentet dÀr du vill att ett av rektangelns hörnen ska vara. Tryck och hÄll ned musknappen medan du drar till rektangelns motsatta hörn. NÀr du slÀpper musknappen infogas rektangeln i dokumentet. Den Àr markerad och du kan redigera dess egenskaper via snabbmenyn.

Symbolen Info

Om du vill ÄtergÄ till normalt textlÀge efter att du skapat och redigerat ritobjekt, klickar du i ett omrÄde i dokumentet som inte innehÄller nÄgra ritobjekt eller andra objekt. Om en ritmarkör visas avslutar du först det hÀr lÀget genom att klicka pÄ ikonen Markera.

Information om de olika ikonerna