LĂ€gga till en kommandoknapp i ett dokument

Du kan anvÀnda verktygsraden FormulÀrkontroller nÀr du vill lÀgga till kryssrutor, knappar, tabeller med dataposter och andra kontroller i ett dokument.

LĂ€gga till en knapp i ett dokument

1. VÀlj Visa - Verktygsrader - FormulÀrkontroller.

2. Klicka pÄ ikonen Kommandoknapp pÄ verktygsraden FormulÀrkontroller.

Muspekaren Àndras till en hÄrkorssymbol.

3. Rita knappen genom att dra med musknappen i dokumentet.

4. Högerklicka pÄ knappen och vÀlj Kontroll.

5. Ange egenskaper för knappen.

6. Du Àndrar knappens etikett genom att klicka pÄ fliken AllmÀnt och sedan redigera texten i rutan Etikett.

7. Om du vill koppla ett makro till knappen klickar du pÄ fliken HÀndelser och sedan pÄ knappen ... bredvid den knappaktivitet som ska köra makrot. Leta reda pÄ det makro som du vill anvÀnda i dialogrutan Tilldela makro och klicka pÄ OK.

8. StÀng dialogrutan Egenskaper.

9. Utöver egenskaperna för de markerade kontrollerna kan du ocksÄ styra egenskaperna för formulÀret som kontrollen hör till. Klicka pÄ ikonen FormulÀregenskaper pÄ verktygsraden FormulÀrfunktioner.

10. Högerklicka pÄ knappen och vÀlj FormulÀr.

11. Dialogrutan FormulÀregenskaper öppnas.

12. Ange egenskaper för formulÀret och stÀng sedan dialogrutan.