Infoga radbrytningar i celler

Infoga radbrytningar i kalkylbladsceller i LibreOffice Calc

1. Du infogar en radbrytning i en tabelldokumentcell genom att trycka pÄ +Retur.

Detta fungerar bara nÀr textmarkören finns i cellen, inte pÄ inmatningsraden. Dubbelklicka dÀrför först i cellen och enkelklicka sedan dÀr du vill infoga radbrytningen.

Symbolen Info

Du kan söka efter radbrytningstecknet (\n) i dialogrutan Sök och ersÀtt som ett reguljÀrt uttryck. Om du vill skapa en radbrytning i en textformel kan du anvÀnda funktionen TECKENKOD(10).

Formatera LibreOffice Calc-celler för automatiskt radbyte

1. Markera de celler dÀr raderna ska brytas automatiskt.

2. VĂ€lj Format - Celler - Justering.

3. VĂ€lj Radbryt text automatiskt.

Infoga radbrytningar i textdokumenttabeller i LibreOffice Writer

1. Du infogar en radbrytning i en tabellcell i ett textdokument genom att trycka pÄ Retur.

En automatisk radbrytning skapas nÀr du fortsÀtter att skriva fastÀn cellen tar slut.