ActiveX-kontroll för att visa dokument i Internet Explorer

Under Windows kan du visa alla LibreOffice dokument i ett fönster i Microsoft Internet Explorer (gäller endast Windows). Installera ActiveX-kontrollen i installationsprogrammet för LibreOffice.

Installera en ActiveX-kontroll

1. Stäng LibreOffice och snabbstarten.

2. Klicka på Start-knappen i Aktivitetsfältet i Windows. Välj Kontrollpanelen.

3. Klicka på Lägg till eller ta bort program på Kontrollpanelen.

4. Klicka på LibreOffice i listan och klicka på Ändra.

5. Markera Ändra i Installationsguiden.

6. Öppna posten Valfria komponenter och leta rätt på posten ActiveX-kontroll. Öppna undermenyn för ikonen och välj att installera funktionen.

7. Klicka på Nästa och sedan på Installera.

Visa LibreOffice dokument

1. I Internet Explorer bläddrar du till en webbsida som innehåller en länk t.ex.vis ett LibreOffice Writer dokument.

2. Visa dokumentet i Internet Explorer-fönstret genom att klicka på länken.

Du kan fortfarande spara filen på din hårddisk genom att högerklicka på länken.

Redigera LibreOffice dokument

LibreOffice dokumentet inuti Internet Explorer visar en uppsättning skrivskyddade symbollistikoner.

1. Öppna en kopia av dokumentet i ett nytt LibreOffice-fönster genom att klicka på ikonen Redigera fil på dokumentets symbollist.

2. Redigera kopian av dokumentet.