Oracle-databasanslutning

Anger anslutningsalternativ för en Oracle-databas.

Oracle-databas

Du kan anvÀnda en JDBC-drivrutin om du vill ha tillgÄng till en Oracle-databas frÄn Solaris eller Linux. Om du vill kunna nÄ databasen frÄn Windows mÄste du ha en ODBC-drivrutin.

Ange i rutan URL för datakÀlla var Oracle-databasservern finns. Syntaxen för datakÀllans URL beror pÄ datakÀllans typ. Mer information finns i dokumentationen för JDBC-drivrutinen.

Om du anvÀnder en Oracle-databas Àr syntaxen för datakÀllans URL:

oracle:thin:@vÀrdnamn:port:databasnamn

Namn pÄ Oracle-databasen

Skriv namnet pÄ Oracle-databasen.

Server-URL

Ange URL-adressen till databasservern.

Portnummer

Ange portnummer för databasservern.

Drivrutinsklass Oracle JDBC

Ange namnet pÄ JDBC-drivrutinen.

Testa klass

Testar anslutningen med aktuella instÀllningar.

Autentisering

Databasguiden