KontrollfÀltegenskaper

Öppnar en dialogruta dĂ€r du kan redigera egenskaper för ett markerat kontrollfĂ€lt.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Snabbmenyn i ett markerat formulÀrelement KontrollfÀlt...

Symbol

Kontroll

Symbolen Info

Du kan bara anropa dialogrutan Egenskaper nÀr du befinner dig i designlÀge och ett kontrollfÀlt Àr markerat.

Om du skriver in data i dialogrutan Egenskaper bör du lÀgga mÀrke till att du kan skriva in vÀrden med flera rader i vissa kombinationsrutor. Detta gÀller alla fÀlt dÀr du kan skriva in SQL-kommandon, samt egenskaperna för textrutor och etikettfÀlt. Du kan öppna fÀlten och skriva in text i den öppnade listan. Du kan anvÀnda följande tangentbordskombinationer:

Tangenter

Effekt

+NedÄtpil

Öppnar kombinationsfĂ€ltet.

+UppÄtpil

StÀnger kombinationsfÀltet.

Skift+Retur

Infogar ny rad.

UppÄtpil

Flyttar markören till föregÄende rad.

NedÄtpil

Placerar markören pÄ nÀsta rad.

Retur

Slutför inmatningen i fÀltet och placerar markören i nÀsta fÀlt.

Som med listrutor och kombinationsfÀlt kan du öppna och stÀnga listan med en musklickning pÄ pilen pÄ fÀltets högra sida. Du kan dÀremot göra inmatning hÀr antingen i den öppna listan eller i det övre textfÀltet. Ett undantag Àr egenskaperna som förvÀntar sig en listrepresentation, t.ex. egenskapen Listposter, som kan anges för kontrollfÀlten Listruta och KombinationsfÀlt. HÀr kan du bara redigera poster nÀr fÀltet Àr öppet.

AllmÀnt

PÄ fliken AllmÀnt anger du allmÀnna egenskaper för en formulÀrkontroll. Vilka egenskaper som finns tillgÀngliga beror pÄ kontrollens typ. Vissa av följande egenskaper gÀller bara för vissa kontroller.

Data

Under fliken Data anger du den datakÀlla som ska kopplas till kontrollfÀltet.

HĂ€ndelser

PÄ fliken HÀndelser kan du koppla makron till hÀndelser som intrÀffar i kontrollfÀlten i ett formulÀr.

Data (för XML-formulÀrdokument)

Fliken Data i dialogrutan Egenskaper för XML-formulÀrdokument innehÄller vissa XML-formulÀrinstÀllningar.