Audio or Video

Inserts a video or audio file into your document.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Insert - Media - Audio or Video.

Choose Insert - Audio or Video

SÄ hÀr infogar du en film- eller ljudfil i ett dokument

1. Klicka dÀr du vill infoga filen.

2. Choose Insert - Media - Audio or Video. For LibreOffice Impress, choose Insert - Audio or video.

3. Markera den fil som du vill infoga i dialogrutan Arkiv, Öppna.

Symbolen Info

De filtyper som anges i den hÀr dialogrutan stöds inte i alla operativsystem.

4. Klicka pÄ fÀltet LÀnk om du vill ha en lÀnk till kÀlldokumentet. Om den inte Àr markerad sÄ kommer mediefilen att inkluderas i filen (stöds inte av alla format).

5. Klicka pĂ„ Öppna.

Du kan ocksÄ öppna Mediaspelaren genom att vÀlja Verktyg - Mediaspelaren. AnvÀnd Mediaspelaren för att förhandsgranska alla mediafiler som stöds. Klicka pÄ knappen Infoga i Mediaspelarens fönster för att infoga den aktuella mediafilen i dokumentet.

SÄ hÀr spelar du upp en film- eller ljudfil

1. Klicka pÄ objektikonen för film- eller ljudfilen i dokumentet.

Om ikonen Àr placerad pÄ bakgrunden hÄller du ned Ctrl medan du klickar.

Verktygsraden Medieuppspelning visas.

2. Klicka pÄ Spela upp pÄ verktygsraden Medieuppspelning.

Symbolen Info

NÀr du visar en Impress-presentation spelas det inbÀddade objektet eller videon för den aktuella sidan upp automatiskt tills den tar slut eller tills du lÀmnar sidan.

Du kan ocksÄ anvÀnda verktygsraden Medieuppspelning om du vill göra en paus i, stoppa, upprepa samt justera eller stÀnga av ljudet under uppspelningen av filen. Den aktuella positionen i filen anges i det vÀnstra reglaget. Med det högra reglaget justerar du uppspelningsvolymen. För filmfiler innehÄller ocksÄ raden en listruta dÀr du kan vÀlja zoomningsfaktor för uppspelningen.

Supported media formats

LibreOffice relies on the operating system's installed media support.