Tangentbord

Tilldelar eller redigerar kortkommandona för LibreOffice-kommandon eller LibreOffice Basic-makron.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - Customize - Keyboard tab. A document must be opened.

Du kan tilldela eller redigera kortkommandon för det aktuella programmet eller alla LibreOffice-program.

Symbolen Info

Undvik att tilldela kortkommandon som anvÀnds av operativsystemet.

LibreOffice

Visar kortkommandon som Àr gemensamma för alla LibreOffice-program.

Visar kortkommandon för det aktuella LibreOffice-programmet.

Tangentkombinationer

Visar kortkommandon och tillhörande kommandon. Om du vill tilldela eller Ă€ndra kortkommandot för det kommando som Ă€r markerat i listan Funktion, klickar du pĂ„ ett kortkommando i den hĂ€r listan och sedan pĂ„ Ändra.

Funktioner

Visar de funktionskategorier och LibreOffice-funktioner som du kan tilldela kortkommandon.

Kategori

Visar tillgÀngliga funktionskategorier. Om du vill tilldela kortkommandon till formatmallar öppnar du kategorin "Formatmallar".

Funktion

Markera en funktion som du vill tilldela ett kortkommando, klicka pĂ„ en tangentkombination i listan Tangentkombinationer och klicka sedan pĂ„ Ändra. Om den markerade funktionen redan har ett kortkommando sĂ„ visas detta i listan Tangenter.

Tangenter

Visar det kortkommando som Àr tilldelat den markerade funktionen.

Modifiera

Tilldelar den tangentkombination som Àr markerad i listan Tangentkombinationer till det kommando som Àr markerat i listan Funktion.

Raderar markerat/markerade element utan att begÀra bekrÀftelse.

LĂ€s in...

ErsÀtter kortkommandokonfigurationen med en tidigare sparad konfiguration.

Spara

Sparar den aktuella kortkommandokonfigurationen sÄ att du kan ladda den senare.

ÅterstĂ€ll

ÅterstĂ€ller Ă€ndrade vĂ€rden tillbaka till standardvĂ€rden.