Undantag

Ange de förkortningar och bokstavskombinationer som du inte vill ska korrigeras automatiskt i LibreOffice.

Vilka undantag som Àr tillgÀngliga pÄverkas av de aktuella sprÄkinstÀllningarna. Om du vill kan du Àndra sprÄkinstÀllningarna genom att vÀlja ett annat sprÄk i rutan ErsÀttning och undantag för sprÄk.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - AutoCorrect - AutoCorrect Options - Exceptions tab.

ErsÀttning och undantag för sprÄk:

Markera sprÄket som du vill skapa eller redigera ersÀttningsregler för. LibreOffice söker först efter undantag som definierats för det sprÄk som gÀller för det aktuella textavsnittet, sedan söks ÄterstÄende sprÄk igenom.

Förkortningar efter vilka ingen stor bokstav följer.

Skriv en förkortning följt av en punkt och klicka sedan pÄ Ny. Detta förhindrar LibreOffice frÄn att automatiskt Àndra första bokstaven i ordet som kommer efter punkten till en versal.

Visar de förkortningar som inte korrigeras automatiskt. Du kan ta bort en post frÄn listan genom att markera den och klicka pÄ Radera.

Ord som börjar med tvÄ stora bokstÀver

Skriv ordet eller förkortningen som börjar med tvÄ stora bokstÀver och som du inte vill att LibreOffice ska Àndra till en enda inledande versal. Skriv t.ex. PC om du vill förhindra att LibreOffice Àndrar PC till Pc.

Listar orden eller förkortningarna som börjar med tvÄ stora bokstÀver och som inte ska korrigeras automatiskt. Alla ord som börjar med tvÄ stora bokstÀver listas i fÀltet. Du kan radera ett element frÄn listan genom att markera det och klicka pÄ Radera.

Nytt

LĂ€gger till den aktuella posten i listan med undantag.

Ta bort

Raderar markerat/markerade element utan att begÀra bekrÀftelse.

LĂ€gg till automatiskt

LĂ€gger automatiskt till förkortningar eller ord som börjar med tvĂ„ stora bokstĂ€ver i motsvarande lista med undantag. Den hĂ€r funktionen fungerar bara om nĂ„got av alternativen KOrrigera tvĂ„ versaler i BÖrjan av ordet eller Börjavarje mening med stor bokstav har markerats i kolumnen [I] under fliken Alternativ i den hĂ€r dialogrutan.

Dialog Buttons

ÅterstĂ€ll

Resets modified values back to the tab page previous values.

Avbryt

Closes dialog and discards all changes.

OK

Saves all changes and closes dialog.