Kinesisk konvertering

Konverterar den markerade kinesiska texten frĂ„n det ena kinesiska skrivsystemet till det andra. Om ingen text Ă€r markerad konverteras hela dokumentet. Du kan bara anvĂ€nda det hĂ€r kommandot om du har aktiverat stöd för asiatiska sprĂ„k i Verktyg – Alternativ – SprĂ„kinstĂ€llningar – SprĂ„k.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Tools - Language - Chinese Conversion. Asian language support must be enabled.

Conversion Direction

Select the conversion direction.

Traditional Chinese to simplified Chinese

Konverterar traditionella kinesiska texttecken till förenklade kinesiska texttecken. Konvertera den markerade texten genom att klicka pÄ OK. Om ingen text Àr markerad konverteras hela dokumentet.

Simplified Chinese to traditional Chinese

Konverterar förenklade kinesiska texttecken till traditionella kinesiska texttecken. Konvertera den markerade texten genom att klicka pÄ OK. Om ingen text Àr markerad konverteras hela dokumentet.

Common Terms

Common terms are words that have the same meaning in traditional and simplified Chinese but are written with different characters.

Translate common terms

Konverterar ord med tvÄ eller flera tecken som finns i listan över gemensamma termer. NÀr listan Àr genomsökt konverteras resten av texten tecken för tecken.

Redigera termer

Öppnar dialogrutan Redigera ordlista dĂ€r du kan redigera listan över konverteringstermer.