Text

BestÀmmer layout och förankringsegenskaper för text i det markerade ritobjektet eller textobjektet.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

VĂ€lj fliken Format - - Text

Texten placeras relativt kanterna pÄ ritobjektet eller textobjektet.

Text

Anpassa bredd till text

Ökar objektbredden till textbredden om objektet Ă€r smalare Ă€n texten.

Anpassa höjd till text

Expanderar objektet i höjdled sÄ att det blir lika högt som texten, om objektet Àr lÀgre Àn texten.

Anpassa till ram

Ändrar textens storlek sĂ„ att den passar ritobjektets eller textobjektets hela omrĂ„de.

Konturflöde

Anpassar textflödet sÄ att det motsvarar det markerade ritobjektets konturer.

Automatiskt radyte i form

Anpassar texten som du har lagt till efter att ha dubbelklickat pÄ en anpassad form sÄ att texten ska fÄ plats i formen.

Ändra storlek pĂ„ form för att passa text

Ändrar storlek pĂ„ en anpassad form sĂ„ att den passar texten som du har skrivit efter att ha dubbelklickat pĂ„ formen.

AvstÄnd till inramning

Ange hur mycket plats som ska finnas mellan rit- eller textobjektets kanter och textens ram.

VĂ€nster

Ange hur mycket plats som ska finnas mellan rit- eller textobjektets vÀnstra kant och textens vÀnstra ram.

Höger

Ange hur mycket plats som ska finnas mellan rit- eller textobjektets högra kant och textens högra ram.

Uppe

Ange hur mycket plats som ska finnas mellan rit- eller textobjektets övre kant och textens övre ram.

Nere

Ange hur mycket plats som ska finnas mellan rit- eller textobjektets nedre kant och textens nedre ram.

Textförankring

BestÀm förankringens typ och position.

Grafiskt alternativfÀlt

Klicka dÀr du vill placera textens förankring.

Hel bredd

Förankrar texten till ritobjektets eller textobjektets hela bredd.