Inramning

Anger ramalternativ för valda objekt i Writer eller Calc.

Du kan bestÀmma inramningens position, storlek och utseende i Writer eller Calc.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

(alla alternativ gÀller bara för Writer eller Calc)

Menyn Format - Stycke... - fliken Inramning

Choose Format - Image - Properties - Borders tab

Choose Format - Frame and Object - Properties - Borders tab

Menyn Format - Sida... - fliken Inramning

Menyn Format - Tecken... - fliken Inramning

Choose View - Styles - open context menu of an entry and choose Modify/New - Borders tab

Menyn Format - Sida... - fliken Sidhuvud - knappen Mer...

Menyn Format - Sida... - fliken Sidfot - knappen Mer...

Linjeplacering

VÀlj en fördefinierad inramningsstil som du vill anvÀnda.

Om du arbetar med en tabell kan du ocksÄ lÀgga till eller ta bort fördefinierade inramningar. AnvÀnd ikonen Inramning pÄ verktygsraden Tabell.

Ikon pÄ formateringsraden:

Symbol

Inramning

Linje

Klicka pÄ den inramningsstil som du vill anvÀnda. Stilen anvÀnds tillsammans med ramarna som markerats i förhandsgranskningen.

Ikon pÄ formateringsraden:

Symbol

Linjestil

VÀlj den linjefÀrg du vill anvÀnda pÄ markerad/e inramningslinje/r.

Padding

Ange hur mycket utrymme du vill lÀmna mellan inramningen och markeringens innehÄll.

VĂ€nster

Ange det avstÄnd som du vill ha mellan vÀnster inramning och markeringens innehÄll.

Höger

Ange det avstÄnd som du vill ha mellan höger inramning och markeringens innehÄll.

Uppe

Ange det avstÄnd som du vill ha mellan den övre inramningen och markeringens innehÄll.

Nere

Ange det avstÄnd som du vill ha mellan den nedre inramningen och markeringens innehÄll.

Synkronisera

Applies the same padding setting to all four borders when you enter a new distance.

Skugga

Du kan ocksÄ anvÀnda en skuggningseffekt pÄ ramar. Den hÀr effekten fungerar bÀst nÀr alla fyra kanterna Àr synliga.

Symbolen Info

Grafiska objekt eller andra objekt som Àr förankrade till en ram i dokumentet kan inte överstiga ramens storlek. Om du anvÀnder en skugga i kanterna av ett objekt som fyller upp en hel ram, sÄ förminskas objektets storlek sÄ att skuggan visas.

Position

Klicka pÄ en skugga för de markerade ramarna.

Distans

Ange skuggans bredd.

FĂ€rg

VÀlj en fÀrg för skuggan.