Asiatisk typografi

Ange de typografiska alternativen för celler eller stycken i asiatiska sprĂ„kfiler. Om du vill aktivera stöd för asiatiska sprĂ„k vĂ€ljer du SprĂ„kinstĂ€llningar – SprĂ„k i dialogrutan Alternativ, och markerar sedan rutan Aktiverat under Stöd för asiatiska sprĂ„k. De asiatiska typografialternativen ignoreras i HTML-dokument.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Meny Format - Stycke - fliken Asiatisk typografi (inte i HTML)

Choose View - Styles - open context menu of an entry and click Modify/New - Asian Typography tab

Radbrytning

Ange alternativ för radbrytningar i dokument pÄ asiatiska sprÄk.

AnvÀnd lista med förbjudna tecken i början och slutet av rader

Förhindrar att tecknen i listan kommer först eller sist pĂ„ en rad. Tecknen flyttas till föregĂ„ende eller nĂ€sta rad. Om du vill Ă€ndra listan med tecken vĂ€ljer du – SprĂ„kinstĂ€llningar – Asiatisk layout.

TillÄt hÀngande interpunktion

Förhindrar att kommatecken och punkter bryter raden. Dessa tecken lÀggs i stÀllet till i slutet av raden, Àven om tecknet hamnar i sidmarginalen.

Apply spacing between Asian and non-Asian text

Inserts a space between ideographic and alphabetic text.