Versioner

Sparar och organiserar flera versioner av det aktuella dokumentet i samma fil. Du kan ocksÄ öppna, ta bort och jÀmföra olika versioner.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Menyn Arkiv - Versioner


Varningssymbol

Om du sparar en kopia av en fil som innehÄller versionsinformation (genom att vÀlja Arkiv - Spara som) sparas versionsinformationen inte i kopian.


Nya versioner

Ange alternativ för att spara en ny version av dokumentet.

Spara ny version

Sparar det aktuella dokumentet som en ny version. Om du vill kan du ocksÄ skriva in kommentarer i dialogrutan Mata in versionskommentar innan du sparar den nya versionen.

Mata in versionskommentar

Ange en kommentar hÀr nÀr du sparar en ny version. Om du har klickat pÄ Visa för att öppna den hÀr dialogrutan gÄr det inte att Àndra kommentaren.

Spara alltid en version vid stÀngning

Om du har gjort Àndringar i dokumentet kommer automatiskt en ny version av dokumentet att sparas i LibreOffice nÀr du stÀnger det.

Om du sparar dokumentet manuellt, sÄ ska du inte Àndra i dokumentet efter du sparat och sedan stÀnga. DÄ kommer ingen ny version att skapas.

Befintliga versioner

Visar de befintliga versionerna av det aktuella dokumentet, nÀr versionerna skapats, vem som sparat versionerna samt kommentarer.

StÀng

StÀnger dialogrutan och sparar alla Àndringar.

Öppna

Öppnar den markerade versionen i ett skrivskyddat fönster.

Visa...

Visar hela kommentaren för den markerade versionen.

Radera

Tar bort den markerade versionen.

JÀmför

JÀmför de Àndringar som gjorts i varje version. Du kan om du vill acceptera eller ignorera Àndringar med hjÀlp av Hantera Àndringar.