Nytt

Skapar ett nytt LibreOffice dokument.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Meny Arkiv - Nytt

Ikonen Nytt pÄ standardraden (ikonen visar typen för det nya dokumentet)

Ikon

Nytt

Tangentkombinationen +N

Om du vill skapa ett dokument frÄn en dokumentmall vÀljer du Nytt - Mallar.

En dokumentmall Àr en fil som innehÄller olika designelement för ett dokument, till exempel formatmallar, bakgrunder, ramar, grafiska objekt, fÀlt, sidlayout och text.

Ikon

Namn

Funktion

Symbol

Textdokument

Skapar ett nytt textdokument (LibreOffice Writer).

Symbol

Kalkylblad

Skapar ett nytt kalkylblad (LibreOffice Calc).

Symbol

Presentation

Creates a new presentation document (LibreOffice Impress).

Symbol

Teckning

Skapar ett nytt teckningsdokument (LibreOffice Draw).

Symbol

Databas

Öppnar Databasguiden som skapar en databasfil.

Symbol

HTML dokument

Skapar ett nytt HTML dokument.

Symbol

XML-formulÀrdokument

Skapar ett nytt XForms dokument.

Symbol

Samlingsdokument

Skapar ett nytt samlingsdokument.

Symbol

Formel

Skapar ett nytt formeldokument (LibreOffice Math).

Symbol

Etiketter

Öppnar dialogrutan Etiketter dĂ€r du kan ange alternativ för etiketter, och skapar sedan ett nytt textdokument för etiketterna (LibreOffice Writer).

Symbol

Visitkort

Öppnar dialogrutan Visitkort dĂ€r du kan ange alternativ för visitkort, och skapar sedan ett nytt textdokument (LibreOffice Writer).

Symbol

Mallar

Skapar ett nytt dokument frÄn en mall.