Vanliga knappar

Avbryt

NÀr du klickar pÄ Avbryt stÀngs dialogrutan utan att nÄgra Àndringar sparas.

FÀrdigstÀll

TillÀmpar alla Àndringar och stÀnger guiden.

Verktygsrader

Om du klickar pÄ pilen som finns bredvid vissa ikoner öppnas en verktygsrad. Du flyttar en verktygsrad genom att dra titelraden. SÄ fort du slÀpper musknappen stannar listen pÄ den nya positionen. Dra titelraden till en annan plats eller dra den till kanten av ett fönster om du vill förankra fÀltet. Du stÀnger en verktygsrad genom att klicka pÄ ikonen StÀng fönster. Du visar verktygsraden igen genom att vÀlja Visa - Verktygsrad - (namn pÄ verktygsrad).

Rotationsruta

1. I formulÀrkontroller Àr rotationsfÀltet en egenskap av numeriska fÀlt, valutafÀlt, datumfÀlt eller tidsfÀlt. Om egenskapen "RotationsfÀlt" Àr aktiverad visar fÀltet nÄgra symboler med pilar som pekar Ät motsatt hÄll, antingen vertikalt eller horisontellt.

2. I Basic-IDE Àr rotationsfÀltet namnet som anvÀnds för ett numeriskt fÀlt tillsammans med tvÄ pilsymboler.

Du kan ange ett numeriskt vÀrde i fÀltet bredvid rotationsrutan, eller vÀlja vÀrdet med hjÀlp av uppÄtpilen eller nedÄtpilen pÄ rotationsrutan. Du kan öka eller minska vÀrdet genom att trycka pÄ uppÄtpilen och nedÄtpilen pÄ tangentbordet. Du kan trycka pÄ PageUp- och Page Down-tangenterna för att ange högsta och lÀgsta vÀrde.

Om fÀltet bredvid rotationsrutan anvÀnds för att definiera numeriska vÀrden kan du Àven definiera en mÄttenhet, till exempel 1 cm eller 5 mm, 12 pt eller 2".

Konvertera

Om du klickar dig framÄt genom dialogrutan heter den hÀr knappen NÀsta. PÄ den sista sidan heter knappen Konvertera. Konverteringen utförs nÀr du klickar pÄ knappen.

Snabbmeny

Om du vill visa ett objekts snabbmeny markerar du objektet genom att klicka pÄ det med , dÀrefter . Vissa snabbmenyer kan aktiveras Àven nÀr inget objekt Àr markerat. Snabbmenyer finns nÀsta överallt i LibreOffice.

Ta bort

Raderar markerat/markerade element efter bekrÀftelse.

Ta bort

Raderar markerat/markerade element utan att begÀra bekrÀftelse.

MĂ„tt

You can enter values in the input fields in different units of measurement. The default unit is inches. However, if you want a space of exactly 1cm, then type "1cm". Additional units are available according to the context, for example, 12 pt for a 12 point spacing. If the value of the new unit is unrealistic, the program uses a predefined maximum or minimum value.

StÀng

StÀnger dialogrutan och sparar alla Àndringar.

StÀng

StÀnger dialogrutan.

Överta

De Àndrade eller markerade vÀrdena börjar gÀlla utan att dialogrutan stÀngs.

Förminska/förstora

Du kan förminska dialogrutan till inmatningsfÀltets storlek genom att klicka pÄ ikonen Förminska. Det blir dÄ enklare att markera den önskade referensen i tabellen. Ikonen Àndras automatiskt till Förstora. NÀr du klickar pÄ den ÄterstÀlls dialogrutan till sin ursprungliga storlek.

Dialogrutan förminskas automatiskt om du klickar med musknappen i tabellen och skapar ett omrÄde. SÄ snart du slÀpper upp musknappen ÄtergÄr dialogrutan till full storlek och den omrÄdesreferens som definierats med musen markeras med en blÄ ram i dokumentet.

Ikon

Förminska

Ikon

Förstora

FörhandsgranskningsfÀlt

Visar en förhandsgranskning av den aktuella markeringen.

NĂ€sta

NÀr du klickar pÄ knappen NÀsta anvÀnder guiden dialogrutans instÀllningar och fortsÀtter till nÀsta steg. Om du befinner dig i sista steget Àndras knappens text till FÀrdigstÀll.

Dialog Buttons

ÅterstĂ€ll

Resets modified values back to the tab page previous values.

Avbryt

Closes dialog and discards all changes.

OK

Saves all changes and closes dialog.

Reset

Resets changes made to the current tab to those applicable when this dialog was opened.

ÅterstĂ€ll

ÅterstĂ€ller Ă€ndringar under den aktuella fliken till de instĂ€llningar som gĂ€llde nĂ€r dialogrutan öppnades. En bekrĂ€ftelsefrĂ„ga visas inte nĂ€r du stĂ€nger dialogrutan.

ÅterstĂ€ll

ÅterstĂ€ller Ă€ndrade vĂ€rden tillbaka till standardvĂ€rden.

Varningssymbol

Du fÄr ingen kontrollfrÄga innan vÀrdena ÄterstÀlls till standardvÀrdena. Om du dÀrefter bekrÀftar dialogrutan med OK gÄr alla Àndringar som du gjort i instÀllningarna förlorade.

Standard

ÅterstĂ€ller de vĂ€rden som visas i dialogrutan till standardvĂ€rdena frĂ„n installationen.

Varningssymbol

Ingen bekrÀftelseruta visas innan standardvÀrdena ÄterstÀlls.

Tillbaka

Visa de markeringar i dialogrutan som gjordes under föregÄende steg. Den aktuella instÀllningen Àndras inte. Knappen kan bara aktiveras frÄn och med sida tvÄ.

Options

Click the Options label to expand the dialog to show further options. Click again to restore the dialog.

Se Àven följande funktioner:

Sökningen stöder reguljĂ€ra uttryck. Du kan till exempel skriva "all.*" om du vill hitta den första förekomsten av "all" följt av vilka tecken som helst. Om du vill söka efter text som ocksĂ„ Ă€r ett reguljĂ€rt uttryck mĂ„ste du skriva \ före varje tecken. Du kan aktivera och inaktivera den automatiska utvĂ€rderingen av reguljĂ€ra uttryck i – LibreOffice Calc – BerĂ€kna.

Om ett fel intrÀffar returnerar funktionen ett logiskt eller numeriskt vÀrde.

(Det hÀr kommandot Àr bara tillgÀngligt frÄn snabbmenyn).

NÀr du dubbelklickar pÄ ett verktyg kan du anvÀnda det till flera aktiviteter. Om du aktiverar verktyget med en enkel klickning ÄtergÄr det till föregÄende markering nÀr aktiviteten Àr utförd.

Tryck pÄ Skift+F1 och peka pÄ en kontroll för att fÄ info om den.

Options dialog buttons

OK

Save the changes in the page and close the Options dialog.

Cancel

Close the Options dialog and discard all changes done.

Reset

Resets changes made to the current tab to those applicable when this dialog was opened.

Varningssymbol

Some options cannot be reset once edited. Either edit back the changes manually or click Cancel and reopen the Options dialog.