Diagramtyp, Kolumn och Linje

PÄ den första sidan i Diagramguiden kan du vÀlja en diagramtyp.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Insert - Chart...

Icon

Insert Chart

Kolumn och linje

Ett kolumn- och linjediagram Àr en kombination av ett kolumndiagram och ett linjediagram.

VĂ€lj en av varianterna

Du kan infoga en andra Y-axel med Infoga - Axlar nÀr du Àr klar med guiden.

SÄ hÀr anger du ett dataomrÄde

Kolumnerna lÀngst till vÀnster (eller de översta raderna) i det valda dataomrÄdet innehÄller de data som visas som kolumnobjekt. De andra kolumnerna eller raderna i dataomrÄdet innehÄller informationen för linjeobjekten. Du kan Àndra den hÀr tilldelningen i dialogrutan Dataserie.

1. VÀlj dataomrÄdet.

2. Klicka pÄ ett av alternativen för dataserier i rader eller i kolumner.

3. Kontrollera om dataomrÄdet har etiketter i första raden eller i första kolumnen eller i bÄda.

Ordna dataserier

I listrutan Dataserie visas en lista över alla dataserier i det aktuella diagrammet.

Kolumndataserien Àr placerad överst i listan, linjedataserien lÀngst ned i listan.

Redigera dataserier

1. Klicka pÄ en post i listan om du vill visa och redigera egenskaperna för posten.

I listrutan DataomrÄden visas funktionsnamnen och cellomrÄdena för dataseriens komponenter.

2. Klicka pÄ en post och redigera sedan innehÄllet i textrutan nedan.

Etiketten bredvid textrutan anger vilken funktion som valts.

3. Ange omrÄdet eller klicka pÄ VÀlj dataomrÄde för att minimera dialogrutan och vÀlja omrÄdet med musen.

OmrÄdet för en datafunktion, som Y-vÀrden, fÄr inte inkludera en etikettcell.

Redigera kategorier eller dataetiketter

VÀrdena i omrÄdet Kategorier visas som etiketter pÄ X-axeln.

Infoga diagramelement

AnvÀnd sidan Diagramelement i Diagramguiden om du vill infoga nÄgot av följande element:

För ytterligare element, anvÀnd diagrammets Infoga-meny i redigeringslÀge. DÀr kan du definiera följande element:

Ange olika dataetiketter för varje dataserie med hjÀlp av egenskapsdialogrutan för dataserien.