Data

Använd kommandona på Data-menyn för att redigera data i det aktuella bladet. Du kan definiera områden, sortera och filtrera data, beräkna resultat, disponera data och skapa en pivottabell.

Definiera område...

Definierar ett databasområde baserat på de markerade cellerna i tabellen.

Välj område...

Markerar ett databasområde som du har definierat under Data - Definiera område.

Sortera...

Sorterar de markerade rader efter de villkor som du anger.

Filter

Visa kommandon för att filtrera din data.

Delresultat...

Beräknar delresultat för de markerade kolumnerna.

Validitet...

Definiera vilka data som är giltiga för en markerad cell eller ett cellområde.

Multipla räkneoperationer...

Använder samma formel i olika celler, men med olika parametervärden.

Text till kolumner

Öppnar dialogrutan Text till kolumner, där du anger inställningarna för att expandera innehållet i de markerade cellerna till flera celler.

Konsolidera...

Kombinerar data från ett eller flera oberoende cellområden och beräknar ett nytt område med den funktion du anger.

Grupp och disposition

Du kan skapa en disposition för dina data och gruppera rader och kolumner tillsammans så att grupperna visas och döljs när du klickar.

Pivottabell

En pivottabell innehåller en sammanfattning av stora datamängder. Du kan sedan ordna om tabellen för att visa olika sammanfattningar av informationen.

Uppdatera område...

Updates a data range that was inserted from an external database. The data in the sheet is updated to match the data in the external database.