Använda avrundade tal

I LibreOffice Calc visas alla decimaltal avrundade till två decimaler.

Går det att ändra för markerade celler?

1. Markera alla celler vars talformat du vill ändra.

2. Välj Format - Cell och gå till fliken Tal.

3. Välj Tal i fältet Kategori. Ändra Antal decimaler under Alternativ och avsluta dialogrutan med OK.

Så här gör du ändringen överallt

1. Välj – LibreOffice Calc.

2. Klicka på fliken Beräkna. Ändra Antal decimaler och avsluta dialogrutan med OK.

Går det att räkna med de visade avrundade värdena i stället för de interna exakta värdena?

1. Välj – LibreOffice Calc.

2. Gå till sidan Beräkna. Markera kryssrutan Precision som visat och stäng dialogrutan genom att välja OK.