Definiera ett databasområde

Du kan definiera att ett cellområde i en tabell ska användas som en databas. Varje rad i det här databasområdet motsvarar en databaspost och varje cell i en rad motsvarar ett databasfält. Du kan sortera, gruppera, söka i och utföra beräkningar på området precis som i en databas.

Varningssymbol

Du kan bara redigera och öppna ett databasområde i den tabell som innehåller området. Du kan inte öppna databasområdet i vyn Datakällor i LibreOffice.

Så här definierar du ett databasområde

1. Markera det cellområde som du vill definiera som ett databasområde.

2. Välj Data - Definiera område.

3. Skriv ett namn på databasområdet i rutan Namn.

4. Klicka på Fler.

5. Ange alternativ för databasområdet.

6. Klicka på OK.