Felmeddelande

Formulera felmeddelandet som visas nÀr ogiltiga data matas in i en cell.

Du kan starta ett makro med ett felmeddelande ocksÄ. LÀngst ned pÄ den hÀr sidan finns ett exempelmakro.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Data - Validity - Error Alert tab.

Visa felmeddelande nÀr ogiltiga vÀrden matas in

Visar det felmeddelande som du har skrivit in i omrÄdet InnehÄll nÀr ogiltiga data skrivs in i en cell. NÀr alternativet Àr aktiverat visas meddelandet för att förhindra ogiltiga inmatningar.

I bÄda fallen gÀller att om du markerar "Stopp" tas inmatningen bort och det tidigare vÀrdet ÄterstÀlls i cellen. Detsamma gÀller om du stÀnger dialogrutorna "Varning" och "Information" genom att klicka pÄ Avbryt. Om du stÀnger dialogrutorna med OK tas den ogiltiga inmatningen inte bort.

InnehÄll

ÅtgĂ€rd

Markera Ă„tgĂ€rden som du vill ska vidtas nĂ€r ogiltiga data matas in i en cell. ÅtgĂ€rden "Stopp" hindrar den ogiltiga inmatningen och visar en dialogruta som du mĂ„ste stĂ€nga genom att klicka pĂ„ OK. ÅtgĂ€rderna "Varning" och "Information" visar dialogrutor som du kan stĂ€nga genom att klicka pĂ„ OK eller Avbryt. Den ogiltiga inmatningen hindras bara om du klickar pĂ„ Avbryt.

VĂ€lj ut

Öppnar dialogrutan Makro dĂ€r du kan markera makrot som körs nĂ€r ogiltiga data matas in i en cell. Makrot körs efter att felmeddelandet visats.

Rubrik

Skriv in rubriken för makrot eller felmeddelandet som du vill ska visas nÀr ogiltiga data matas in i en cell.

Felmeddelande

Skriv in meddelandet som du vill ska visas nÀr ogiltiga data matas in i en cell.

Exempelmakro:

Function ExampleValidity(CellValue as String, TableCell as String)
Dim msg as string
msg = "Invalid value: " & "'" & CellValue & "'"
msg = msg & " in table: " & "'" & TableCell & "'"
MsgBox msg ,16,"Error message"
End Function