Pivottabell

Ange layout för tabellen som skapas av pivottabellen.

SÄ hÀr anvÀnder du det hÀr kommandot...

Choose Insert - Pivot Table, in the Select Source dialog choose the option Current selection.

Choose Insert - Pivot Table, in the Select Source dialog choose the option Data source registered in LibreOffice, click OK to see Select Data Source dialog.

Pivottabell

Pivottabellen visar datafÀlt som knappar som du kan definiera pivottabellen med genom att dra och slÀppa.

Layout

Om du vill definiera layout för en pivottabell, drar du och slÀpper datafÀltsknapparna i omrÄdena SidfÀlt, RadfÀlt, KolumnfÀlt och DatafÀlt. Du kan ocksÄ anvÀnda dra och slÀpp om du vill ordna om datafÀlten i pivottabellen.

LibreOffice lÀgger automatiskt till en bildtext för knappar som dras in i omrÄdet DatafÀlt. Bildtexten innehÄller datafÀltets namn och formeln som skapade informationen.

Om du vill Àndra funktionen som anvÀnds av ett datafÀlt öppnar du dialogrutan DatafÀlt genom att dubbelklicka pÄ knappen i omrÄdet DatafÀlt. Du kan Àven dubbelklicka pÄ knapparna i omrÄdet RadfÀlt eller KolumnfÀlt.

Mer

Visar eller döljer ytterligare alternativ för definition av pivottabellen.

Resultat

Ange instÀllningarna för hur resultat frÄn pivottabellen visas.

Markering frÄn

Markera det omrÄde som innehÄller data för den aktuella pivottabellen.

Utdata frÄn

Markera omrÄdet dÀr du vill visa resultaten frÄn pivottabellen.

Förminska/förstora

Du kan förminska dialogrutan till inmatningsfÀltets storlek genom att klicka pÄ ikonen Förminska. Det blir dÄ enklare att markera den önskade referensen i tabellen. Ikonen Àndras automatiskt till Förstora. NÀr du klickar pÄ den ÄterstÀlls dialogrutan till sin ursprungliga storlek.

Dialogrutan förminskas automatiskt om du klickar med musknappen i tabellen och skapar ett omrÄde. SÄ snart du slÀpper upp musknappen ÄtergÄr dialogrutan till full storlek och den omrÄdesreferens som definierats med musen markeras med en blÄ ram i dokumentet.

Ikon

Förminska

Ikon

Förstora

Varningssymbol

Om det markerade omrÄdet innehÄller data skrivs dessa över. Om du inte vill att befintliga data ska tas bort, gör du sÄ att pivottabellen automatiskt markerar omrÄdet till att visa resultatet.

Ignorera tomma rader

Ignorera tomma fÀlt i datakÀllan.

Identifiera kategorier

Tilldelar automatiskt rader utan etiketter till kategorin för raden ovanför.

Totalresultat kolumner

BerÀknar och visar totalsumman för kolumnberÀkningen.

Totalresultat rader

BerÀknar och visar totalsumman för radberÀkningen.

LĂ€gg till filter

LÀgger till en filterknapp i pivottabeller som baseras pÄ kalkylbladsdata.

Öppnar dialogrutan Filter.

Aktivera nedbrytning till detaljer

Markera den hÀr kryssrutan och dubbelklicka pÄ en objektetikett i tabellen om du vill visa eller dölja information om objektet. Avmarkera kryssrutan och dubbelklicka i cellen i tabellen om du vill redigera cellens innehÄll.

För att undersöka detaljerna i en pivottabell

Gör nÄgot av följande:

Om du dubbelklickar i ett fÀlt som har intilliggande fÀlt pÄ samma nivÄ, öppnas dialogrutan Visa information:

Visa information

VÀlj det fÀlt som du vill visa information för.