Konsolidera

Kombinerar data från ett eller flera oberoende cellområden och beräknar ett nytt område med den funktion du anger.

Så här använder du det här kommandot...

Choose Data - Consolidate.

Funktion

Välj den funktion som ska användas för att konsolidera data.

Konsolideringsområden

Visar de cellområden som ska konsolideras.

Källdataområde

Anger det cellområde som ska konsolideras med cellområdena i rutan Konsolideringsområden. Markera ett cellområde i en tabell och klicka på Lägg till. Du kan också markera namnet på en fördefinierad cell i listan Källdataområde.

Förminska/förstora

Du kan förminska dialogrutan till inmatningsfältets storlek genom att klicka på ikonen Förminska. Det blir då enklare att markera den önskade referensen i tabellen. Ikonen ändras automatiskt till Förstora. När du klickar på den återställs dialogrutan till sin ursprungliga storlek.

Dialogrutan förminskas automatiskt om du klickar med musknappen i tabellen och skapar ett område. Så snart du släpper upp musknappen återgår dialogrutan till full storlek och den områdesreferens som definierats med musen markeras med en blå ram i dokumentet.

Ikon

Förminska

Ikon

Förstora

Resultat vid

Visar första cellen i det område där konsolideringsresultaten kommer att visas.

Ta bort

Raderar markerat/markerade element utan att begära bekräftelse.

Lägg till

Lägger till det cellområde som anges i rutan Källdataområde i rutan Konsolideringsområden.

Alternativ

Visar ytterligare alternativ.