Shell Function

Startar ett annat program och definierar respektive fönsterformat, om det behövs.

Syntax

Shell (Pathname As String[, Windowstyle As Integer][, Param As String][, bSync])

Parameter

Pathname

FullstÀndig sökvÀg och programnamn för det program du vill starta.

Windowstyle

Valfritt heltalsuttryck som anger format för det fönster programmet körs i. Följande vÀrden Àr möjliga:

0

Fokus placeras pÄ det dolda programfönstret.

1

Fokus placeras pÄ programfönstret i standardstorlek.

2

Fokus placeras pÄ det minimerade programfönstret.

3

Fokus placeras pÄ det maximerade programfönstret.

4

Programfönster av standardstorlek, utan fokus.

6

Minimerat programfönster, fokus Àr kvar pÄ det aktiva fönstret.

10

HelskÀrmsvisning

Param

Ett strÀnguttryck som anger den kommandorad som ska överföras.

bSync

Om det hÀr vÀrdet anges till true, sÄ vÀntar kommandot Shell och alla LibreOffice-aktiviteter tills skalprocessen Àr slutförd. Om vÀrdet anges till false returneras skalet direkt. StandardvÀrdet Àr false.

Felkoder:

5 Felaktigt proceduranrop

53 Filen hittas inte

73 Inte implementerad

Exempel

Sub ExampleShellForWin

Shell("c:\windows\calc.exe",2)