Asc Function

Returnerar ASCII-vÀrdet (American Standard Code for Information Interchange) för det första tecknet i ett strÀnguttryck.

Syntax:

Asc (Text As String)

ReturvÀrde:

Integer

Parametrar:

Text: Ett giltigt strÀnguttryck. Bara det första tecknet i en strÀng Àr relevant.

AnvÀnd Asc-funktion för att ersÀtta tangentkoder med vÀrden. Om Asc-funktionen pÄtrÀffar en tom strÀng kommer LibreOffice Basic att rapportera ett runtimefel. Förutom 7-bitars ASCII-tecken (kod 0-127), kan ASCII-funktionen ocksÄ kÀnna igen icke-utskrivbara tangentkoder i ASCII-kod. Den hÀr funktionen kan ocksÄ hantera 16-bitars unicode-tecken.

Felkoder:

5 Felaktigt proceduranrop

Exempel:

Sub ExampleASC

Print ASC("A") ' returnerar 65

Print ASC("Z") ' returnerar 90

Print ASC("Las Vegas") ' returnerar 76, eftersom bara det första tecknet tas med

End Sub

CHR