Static Statement

Deklarerar en variabel eller en matris pÄ procedurnivÄ i en subrutin eller en funktion, vilket innebÀr att variabelns eller matrisens vÀrde bevaras nÀr körningen fortsÀtter ut ur subrutinen eller funktionen. Dim-uttryckskonventioner Àr ocksÄ giltiga.

Varningssymbol

Instruktionen Static kan inte anvÀndas för att definiera dynamiska matriser. Alla matriser som deklarerats med instruktionen mÄste ha en fast storlek.

Syntax:

Static VarNamn[(Start To Slut)] [As VarTyp], VarNamn2[(Start To Slut)] [As VarTyp],...

Exempel:

Sub ExampleStatic

Dim iCount As Integer, iResult As Integer

For iCount = 0 To 2

iResult = InitVar()

Next iCount

MsgBox iResult,0,"Svaret Àr"

End Sub

' Funktion för att initiera den statiska variabeln

Function InitVar() As Integer

Static iInit As Integer

Const iMinimum As Integer = 40 ' lÀgsta returvÀrdet för den hÀr funktionen

If iInit = 0 Then ' kontrollera om initierad

iInit = iMinimum

Else

iInit = iInit + 1

End If

InitVar = iInit

End Function