GoTo Statement

FortsÀtter programkörningen i en subrutin (Sub) eller funktion (Function) pÄ den procedurrad som anges av en etikett.

Syntax:

se Parametrar

Parametrar:

Sub/Function

statementblock

Label1

Label2:

statementblock

Exit Sub

Label1:

statementblock

GoTo Label2

End Sub/Function

AnvÀnd GoTo-satsen för att instruera LibreOffice Basic att fortsÀtta programkörningen pÄ en annan plats i proceduren. Positionen mÄste anges av en etikett. Du anger en etikett genom att tilldela ett namn och lÀgga till ett kolontecken efter namnet (:).

Varningssymbol

Du kan inte anvÀnda en GoTo-sats för att hoppa ut ur en subrutin (Sub) eller funktion (Function).

Exempel:

se Parametrar