Felhanteringsfunktioner

Följande instruktioner och funktioner används för att definiera hur LibreOffice Basic hanterar felkoder.

I LibreOffice Basic finns flera sätt att förhindra att körningen avbryts när ett fel uppstår.

Erl Function

Returnerar det radnummer där ett fel uppstod under programkörningen.

Err Function

Returnerar en felkod som identifierar det fel som uppstått under programkörningen.

Error Function

Returnerar det felmeddelande som är associerat med en given felkod.

On Error GoTo ... Resume Statement

Aktiverar en felhanteringsrutin efter att ett fel inträffat eller återupptar programkörningen.