SetAttr-uttryck

StÀller in attributinformation för en angiven fil.

Syntax:

SetAttr FileName As String, Attribute As Integer

Parametrar:

Filnamn: Namn och sökvÀg för den fil vars attribut du vill testa. Om du inte anger nÄgon sökvÀg söker SetAttr efter filen i den aktuella katalogen. Du kan Àven anvÀnda URL-notation.

Attribut: Bitmönster som definierar de attribut du vill ange eller radera:

VĂ€rde

Namngiven konstant

VĂ€rde

Definition

ATTR_NORMAL

0

Normala filer.

ATTR_READONLY

1

Skrivskyddade filer.

ATTR_HIDDEN

2

Dold fil

Du kan ange flera attribut genom att kombinera deras respektive vÀrden med en logisk ELLER-sats.

Felkoder:

5 Felaktigt proceduranrop

53 Filen hittas inte

70 Åtkomst nekad

Exempel:

Sub ExampleSetGetAttr

On Error Goto ErrorHandler ' Definiera mÄl för felhanterare

If Dir("C:\test",16)="" Then MkDir "C:\test"

If Dir("C:\test\autoexec.sav")="" Then FileCopy "c:\autoexec.bat", "c:\test\autoexec.sav"

SetAttr "c:\test\autoexec.sav" ,0

FileCopy "c:\autoexec.bat", "c:\test\autoexec.sav"

SetAttr "c:\test\autoexec.sav" , ATTR_READONLY

Print GetAttr( "c:\test\autoexec.sav" )

End

ErrorHandler:

Print Error

End