FileDateTime-funktion

Returnerar en strÀng som innehÄller datum och klockslag nÀr en fil Àr skapad eller Àndrad senast.

Syntax:

FileDateTime (Text As String)

Parametrar:

Text: Ett strÀnguttryck som innehÄller en otvetydig filangivelse (utan jokertecken). Du kan Àven anvÀnda URL-notation.

Den hĂ€r funktionen bestĂ€mmer exakt tidpunkt nĂ€r en fil Ă€r skapad eller Ă€ndrad senast, returnerad i formatet "DD.MM.ÅÅÅÅ TT.MM.SS".

Du kan ange en sprĂ„kvariant för att styra konverteringen av tal, datum och valutor i LibreOffice Basic under – SprĂ„kinstĂ€llningar – SprĂ„k. I Basic-talformat anvĂ€nds alltid en decimalpunkt (.) som platshĂ„llare för det decimaltecken som gĂ€ller för den aktuella sprĂ„kvarianten. Decimalpunkten kommer att ersĂ€ttas med motsvarande decimaltecken.

Detta gÀller Àven sprÄkinstÀllningar för datum-, tids- och valutaformat. Basic-formatet kommer att tolkas och visas pÄ det sÀtt som definierats i sprÄkinstÀllningarna.

Felkoder:

5 Felaktigt proceduranrop

Exempel:

Sub ExampleFileDateTime

MsgBox FileDateTime("C:\autoexec.bat")