ChDrive-uttryck

Ändrar aktuell enhet.

Varningssymbol

Detta uttryck fungerar för nÀrvarande inte enligt dokumentationen. Se detta problem för mer information.

Syntax:

ChDrive Text As String

Parametrar:

Text: Ett strÀnguttryck som innehÄller den nya enhetens bokstavsbeteckning. Om du vill kan du anvÀnda URL-notation.

Enheten mÄste vara tilldelad en stor bokstav. Under Windows begrÀnsas den bokstav som du tilldelar enheten av instÀllningarna i LASTDRV. Om enhetsargumentet Àr en strÀng som innehÄller flera tecken sÄ Àr bara den första bokstaven relevant. Om du försöker fÄ Ätkomst till en icke-existerande enhet uppstÄr ett fel som du kan besvara med en OnError-sats.

Felkoder:

5 Felaktigt proceduranrop

68 Enheten Àr inte tillgÀnglig

76 Det gÄr inte att hitta sökvÀgen

Exempel:

Sub ExampleChDrive

ChDrive "D"  ' Bara möjligt om enheten D existerar.