Hantera filer

HÀr beskrivs funktioner och uttryck för att hantera filer.

ChDir-uttryck

Ändrar aktuell katalog eller enhet.

ChDrive-uttryck

Ändrar aktuell enhet.

CurDir-funktion

Returnerar en variantstrÀng som representerar aktuell sökvÀg till den angivna enheten.

Dir-funktion

Returnerar namnet pÄ en fil, en katalog eller alla filer och kataloger pÄ en enhet eller i en katalog som motsvarar den angivna sökvÀgen.

FileAttr Function

Returnerar ÄtkomstlÀge eller filÄtkomstnummer för en fil som Àr öppnad med en Open-sats. FilÄtkomstnumret Àr beroende av operativsystemet (OSH = Operating System Handle).

Filkopieringsuttryck

Kopierar en fil.

FileDateTime-funktion

Returnerar en strÀng som innehÄller datum och klockslag nÀr en fil Àr skapad eller Àndrad senast.

FileExists-funktion

BestÀmmer om en fil eller en katalog pÄ datamediet Àr tillgÀnglig.

FileLen-funktion

Returnerar lÀngden pÄ en fil i byte.

GetAttr-funktion

Returnerar ett bitmönster som identifierar filtypen eller namnet pÄ en volym eller katalog.

Döda uttryck

Raderar en fil frÄn en disk.

MkDir-uttryck

Skapar en ny katalog i ett datamedium.

Namnuttryck

Byter namn pÄ en befintlig fil eller katalog.

RmDir-uttryck

Raderar en befintlig katalog frÄn ett datamedium.

SetAttr-uttryck

StÀller in attributinformation för en angiven fil.