Ställ uttryck

Skriver en post till en relativ fil eller en bytesekvens till en binär fil.

Se även: Get-uttryck

Syntax:

Put [#] FileNumber As Integer, [position], Variable

Parametrar:

FileNumber: Ett heltalsuttryck som definierar den fil du vill skriva till.

Position: För relativa filer (filer med Random-åtkomst): numret på den post du vill skriva.

För binära filer (Binary-åtkomst): positionen hos den byte i filen där du vill börja skriva.

Variabel: Namnet på den variabel du vill skriva till filen.

Observera för relativa filer: Om innehållet i den här variabeln inte motsvarar längden på den post som anges i bisatsen Len i Open-satsen, så fylls utrymmet mellan den nyss skrivna posten och nästa post ut med befintliga data från den fil du skriver till.

Observera för binära filer: Innehåller i variablerna skrivs till den angivna positionen, och filpekaren infogas direkt efter den sista byten. Inget utrymme lämnas mellan posterna.

Exempel:

Sub ExampleRandomAccess

Dim iNumber As Integer

Dim sText As Variant ' Måste vara en variant

Dim aFile As String

aFile = "c:\data.txt"

iNumber = Freefile

Open aFile For Random As #iNumber Len=32

Seek #iNumber,1 ' Placera för att börja skriva

Put #iNumber,, "Det här är den första textraden" ' Fyll raden med text

Put #iNumber, "Det här är den andra textraden"

Put #iNumber, "Det här är den tredje textraden"

Seek #iNumber,2

Get #iNumber,,sText

Print sText

Close #iNumber

iNumber = Freefile

Open aFile For Random As #iNumber Len=32

Get #iNumber,2,sText

Put #iNumber,,"Det här är ny text"

Get #iNumber,1,sText

Get #iNumber,2,sText

Put #iNumber,20,"Det här är texten i post nummer 20"

Print Lof(#iNumber)

Close #iNumber