InputBox Function

Visar en textruta i en dialogruta som anvÀndaren kan mata in text i. En variabel tilldelas det inmatade vÀrdet.

Ett InputBox-uttryck Àr ett enkelt sÀtt att hÀmta text frÄn anvÀndaren. AnvÀndaren bekrÀftar inmatningen genom att klicka pÄ OK eller genom att trycka pÄ Retur. Inmatningen returneras som ett funktionsvÀrde. Om anvÀndaren stÀnger dialogrutan med Avbryt, returnerar InputBox en tom strÀng ("").

Syntax:

InputBox (Meddelande As String[, Rubrik As String[, Standard As String[, x_pos As Integer, y_pos As Integer]]]])

ReturvÀrde:

String

Parameter:

Meddelande: Ett strÀnguttryck som ska visas i dialogrutan.

Rubrik: StrÀnguttryck som visas i dialogrutans titellist.

Standard: StrÀnguttryck som visas i textrutan och som anvÀnds om anvÀndaren inte skriver in nÄgon text.

x_pos: Heltal som anger dialogrutans vÄgrÀta position. Positionen Àr en absolut koordinat och hÀnvisar inte till Office-programmets fönster.

y_pos: Heltal som anger dialogrutans lodrÀta position. Positionen Àr en absolut koordinat och hÀnvisar inte till Office-programmets fönster.

Om varken x_pos eller y_pos anges visas dialogrutan pÄ mitten av skÀrmen. Positionen anges i mÄttenheten twips.

Exempel:

Sub ExampleInputBox

Dim sText As String

sText = InputBox("Skriv in en kort mening:", "Till anvÀndaren")

MsgBox ( sText , 64, "BekrÀfta fras")