Utskriftsuttryck

De angivna strÀngarna eller numeriska uttrycken visas i en dialogruta eller sparas i en fil.

Syntax:

Print [#Filnamn,] Uttryck1[{;|,} [Spc(Nummer As Integer);] [Tab(pos As Integer);] [Uttryck2[...]]

Parameter:

Filnamn: Alla numeriska uttryck som innehÄller det filnummer som angavs med Open-satsen för respektive fil.

Uttryck: Ett numeriskt uttryck eller strÀnguttryck som ska skrivas ut. Om det gÀller flera uttryck separeras de med semikolon. Om de separeras med kommatecken dras de in till nÀsta tabulator. Det gÄr inte att justera tabulatorerna.

Antal: Antalet blanksteg som ska infogas av funktionen Spc.

Pos: Blanksteg infogas fram till den position som angetts.

Om ett semikolon eller kommatecken förekommer efter det sista uttrycket som ska skrivas ut lagrar LibreOffice Basic texten i en intern buffert och fortsÀtter programkörningen utan att skriva ut. NÀr en annan Print-sats utan ett semikolon eller kommatecken i slutet pÄtrÀffas skrivs all text som ska skrivas ut samtidigt.

Positiva numeriska uttryck skrivs ut med ett inledande blanksteg. Negativa uttryck skrivs ut med ett inledande minustecken. Om flyttalsvÀrdena överstiger ett visst intervall skrivs respektive numeriskt uttryck ut i en exponentialnotation.

Om uttrycket som ska skrivas ut överstiger en viss lÀngd radbryts visningen automatiskt.

Symbolen Info

Du kan infoga Tab-funktionen (inom semikolon) mellan argument om du vill dra in utdata till en viss position. Eller anvÀnda funktionen Spc och infoga ett visst antal blanksteg.