LibreOffice Basic IDE

I detta avsnitt beskrivs strukturen i Basic IDE-miljön.

Makrolist

Verktygsraden Makro innehÄller kommandon för att redigera, skapa och köra makron.

Bevakare

Med Bevakaren kan du bevaka vÀrdet pÄ variablerna nÀr ett program körs. Definiera variabeln i textfÀltet Bevakare. LÀgg till variabeln i listrutan och visa dess vÀrden genom att klicka pÄ Aktivera bevakare.

Kommandostack (Anrop)

Med en kommandostack kan du granska sekvensen av procedurer och funktioner medan programmet körs. Procedurer och funktioner visas nedifrÄn och upp med den senaste funktionen eller proceduranropet överst i listan.

Hantera brytpunkter

Anger alternativ för brytpunkter.

Kortkommandon i Basic-IDE

Kommandon pÄ modulflikarnas snabbmenyer.

Infoga

Modul

Infogar en ny modul i det aktuella biblioteket.

Dialog

Infogar en ny dialogruta i det aktuella biblioteket.

Ta bort

Tar bort den markerade modulen.

Byt namn

Byter namn pÄ den aktuella modulen.

Dölj

Döljer den aktuella modulen.

Moduler

Öppnar dialogrutan Administrera makron.