Pogled

Ta meni vsebuje ukaze za nadzor prikaza dokumenta na zaslonu.

Navadno

Prikaže videz dokumenta, kakor bo natisnjen.

Splet

Prikaže dokument kot bo viden v spletnem brskalniku. To je uporabno, kadar ustvarjate dokumente HTML.

Izvorna koda HTML

Prikaže se izvorno besedilo trenutnega dokumenta HTML. Ta pogled je na voljo pri ustvarjanju novega dokumenta HTML ali pri urejanju že obstoječega.

Orodne vrstice

Odpre podmeni za prikaz in skrivanje orodnih vrstic. Orodna vrstica vsebuje ikone in možnosti, ki vam omogočajo hiter dostop do LibreOffice ukazov.

Vrstica stanja

Prikaže ali skrije Vrstico stanja na spodnjem robu okna.

Ravnila

Vsebuje podmeni za prikaz in skrivanje vodoravnega in navpičnega ravnila.

Drsniki

Pokaže ali skrije vodoravni in navpični drsnik, ki sta namenjena spreminjanju vidne površine dokumenta, ki ni v celoti prikazan v oknu.

Meje besedila

Prikaže ali skrije meje natisljivega področja strani. Mejne črte se ne natisnejo.

Meje tabele

Pokaže ali skrije meje okoli celic tabele, ki nimajo nastavljenih obrob. Meje so vidne le na zaslonu in se ne natisnejo.

Slike in grafikoni

V dokumentu pokaže ali skrije grafične predmete, kot so slike in grafikoni.

Komentarji

Pokaže ali skrije komentarje in odgovore na zapisane komentarje dokumenta.

Oblikovalne oznake

V besedilu prikaže nenatisljive znake v besedilu, npr. znake za odstavke, prelome vrstic, tabulatorska mesta in presledke.

Mreža in pomožne črte

Preklopite vidnost mrežnih točk in vodilnih črt, ki pomagajo pri premikanju predmetov in natančnosti položaja na trenutnem delovnem listu.

Skrij presledke

Pokaže dokumente s skritimi presledki na koncu in začetku strani.

Sledi spremembam

Prikaže ali skrije zapisane spremembe.

Senčenja polja

V dokumentu prikaže ali skrije senčenja polja, vključno z nedeljivimi presledki, delilnimi vezaji, kazali in sprotnimi opombami.

Imena polj

Prikaz polj preklaplja med imeni polj in vsebino polj. Kljukica kaže na to, da so imena polj prikazana, če je ni, pomeni, da je prikazana vsebina polj. Nekatere vsebine polj se ne prikažejo.

Skriti odstavki

Prikaže ali skrije skrite odstavke. Ta možnost vpliva samo na prikaz skritih odstavkov na zaslonu in ne na tiskanje skritih odstavkov.

Stranska vrstica

Stranska vrstica je navpično postavljen grafični uporabniški vmesnik, ki v prvi vrsti ponuja z vsebino neposredno povezane lastnosti, upravljanje s slogi, krmarjenje po dokumentu in galerijo medijskih datotek.

Slogi

Uporabite okno Slogi, kjer uporabite, ustvarite, urejate, dodajate in brišete sloge oblikovanja. Če želite uporabiti slog, dvokliknite vnos.

Galerija

Odpre Galerijo v stranski vrstici, kjer lahko izberete grafike in zvoke, ki jih želite vstaviti v dokument.

Krmar

Prikaže ali skrije okno Krmarja, kjer lahko skačete na različna mesta v vašem dokumentu. Krmar je na voljo tudi v stranski vrstici. Krmarja lahko uporabite tudi za vstavljanje elementov iz trenutnega dokumenta ali drugih odprtih dokumentov in za organizacijo glavnih dokumentov. Za urejanje predmeta v Krmarju z desnim gumbom kliknite na element in nato izberite ukaz iz kontekstnega menija. Če želite, lahko Krmarja zasidrate na rob svoje delovne površine.

Viri podatkov

Prikaže seznam z zbirkami podatkov, ki so registrirane v LibreOffice, in vam omogoča upravljanje z vsebino zbirk podatkov.

Cel zaslon

Prikaže ali skrije menije in orodne vrstice v modulih Writer in Calc. Za izhod iz celozaslonskega načina kliknite gumb Cel zaslon.

Povečava

Zmanjša ali poveča prikaz programa LibreOffice na zaslonu.